Ikut BH jom

Wednesday, February 24, 2010

Makan Vitamin E demi mendapatkan kulit cantik lagi gebu...

Dah bertahun aku tingin nk mkn vit. E. as a supplementary food..tgk mmbe aku mkn, kulit die ok jek kan...tp xterbeli2 pon...bese la dulu2 dekot weyh nk keluar duit sendiri..lagi org xhulur xdenye aku nk g beli sendiri....keji kan perangai...



wlpn demi kecantikan atau kesihatan sekali pun..aku xsnggop jugak nk gune duit sndiri...haha..dah tu aku kan student yg sejati..mne nk dpt duit senang2 kn...



Tapi skunk baru snggop...mne xnye dok tgk kulit org lain licin jek kan...jelez kaw...kulit aku neh bukan xlawa cuma licin ckit la dari sisik biawak...hahaha..*teringt kes kepala biawak dlm asam jawa...geli2*...



Last2 aku dapat gak beli Vit. E ni...kat klinik kulit mahal woo..sebiji RM1..sampai nurse tu pun ckp kat aku kalau nak, g beli kat farmasi jek lagi murah...kat farmasi 30 biji = RM 9.00 jek..gila kaw jauh beza tu...cekik darah nk mmpos..padahal brand sama jugak...






Act Vitamin E ni bukan utk kulit jek..tp mcm2 kebaikan die...kalau nk tahu g search sndiri la ek..xsabar nk tnggu kulit aku gebu dan licin...hahahahaha....Lepas ni nk try layan spa plak...jom2...nk survey tmpt yg best neh...


Untuk info lain pasal vitamin*( brand+harga+kebaikan) boleh baca entry aku yang ni BH..

12 luv2 BH:

Nik Nur Faeezan said...

dear,suppliment tuh brand pe?

bidadarihijau said...

adoi lupe la plak...mcm plik ckit nme die..hahaha...juz tnye kt dia which one yg pling ok...pastu kita boleh mntk bape byk yg kite nk den dia letakkan dlm botol biasa..

metot said...

hah! nt gtau ak pe nme dia....ak nk g beli! hahahaa...ko sisek biawak... ak plak kulit buaya....

bidadarihijau said...

ahahha..ko xyah la mkn...aku sorang jek sudah la..ko teroskan dgn kulit boye tu...hahaha...nnt nk g dating ngn ko mst tros jtuh cinte sbb aku lawa sgt...hahahaha

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

share la brand ape weh?

bidadarihijau said...

lor...seriez neh aku lupe...nnt aku try tnye balik farmasi tu..hee

saeko_nakamura said...

nk jugak ak taw...bab mencntikkan kulit nie..hahahahahaha...
ko nie suda semakin membesar!ngee~

bidadarihijau said...

gomokkah maksod ko??hahaa

Lovely Bella said...

nak kulit cantik gakss!! salam singgah.. blog kamu sudah di follow.. :)

Ida Shaklee said...

pakat2 cari vitamin e ya.. meh cuba shaklee plk. superb. mmg rm1 sebiji tp best. rm119 untuk 120 biji. vitamin e ni or any supplemen kena maintain pakai, insyaAllah baru nampak kesannya. thats why, dia jual straight 4 bulan. kalau tak nak, trial pack pun ada untuk sebulan.

mudah-mudahan, ramailah yang rajin menjaga kecantikan dan kesihatan dr muda remeja lagi.

Ida Shaklee said...

pakat2 cari vitamin e ya.. meh cuba shaklee plk. superb. mmg rm1 sebiji tp best. rm119 untuk 120 biji. vitamin e ni or any supplemen kena maintain pakai, insyaAllah baru nampak kesannya. thats why, dia jual straight 4 bulan. kalau tak nak, trial pack pun ada untuk sebulan.

mudah-mudahan, ramailah yang rajin menjaga kecantikan dan kesihatan dr muda remeja lagi.

Cara usir Jerawat said...

ay aku senang bace artikel makan vitamin e ni sebab baik untuk kulit jerawat